Spring naar content

Blad uitdraaien

Het uitdraaien van tomaten blad kan op verschillende manieren gebeuren. Hiervoor worden andere machines van Heecon ingezet. Hierin spelen verschillen een belangrijke rol, waar we u graag meer over vertellen.

Heecon T serie

Met de Heecon T serie kan het blad van de tomaten rechtstreeks in de hydraulische Kantelbak gedraaid worden. Vervolgens wordt het met de heftruck afgevoerd.

Heecon G serie

Met de Heecon G serie kan het blad uitgedraaid worden en in de Slee gedraaid worden. Door middel van een klemriek wordt het blad met een shovel of tractor de kas uit vervoerd.

Het verschil

In vergelijking met de G serie werkt de T serie veel schonen. Echter is deze hierdoor een stuk trager en wordt het volume niet verminderd. De G serie werkt dus sneller en is een kleinere machine wat voordelig is bij de goten. Daarnaast wordt het volume met 30% of meer vermindert. Het nadeel van de G serie is het vuil wat deze mechanisatie achterlaat op het pad. Vooral bij kleinere groenten met veel blad is dit het geval.

Vraag een offerte aan

Beide machines hebben zo de voor- en nadelen. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden in uw kas? Wij denken graag met u mee. Dankzij onze jarenlange ervaring in loonwerk en mechanisatie kunnen wij u perfect van dienst zijn. Wij zullen u van deskundig advies voorzien waarna u een weloverwogen keuze kunt gaan maken. Vraag een offerte aan of neem contact op met info@heeconbv.nl. Ons team staat voor u klaar.

Bekijk de video