Spring naar content

Versnipperen met doek

Wat is looftrekdoek?

Looftrekdoek wordt gedurende de teeltwisseling in de rijen gelegd. Het gewas, blad of substraat wordt vervolgens op het doek gelegd waardoor het in een keer uitgedraaid en versnipperd kunnen worden. Op deze manier wordt de teeltwisseling een stuk gemakkelijker gemaakt.

Hoe wordt dit versnipperd?

Het doek wordt richting de Heecon Big Chopper gesleept. Deze versnippert het doek inclusief het gewas, substraat of blad wat hier op ligt. Vervolgens wordt er gebruik gemaakt van de Heecon Bunkerwagen zodat het afval gemakkelijk afgevoerd kan worden.

Welke mechanisatie heb je hiervoor nodig?

Zoals eerder aangegeven gebruiken we hiervoor de Heecon Big Chopper en uiteindelijk de Heecon Bunkerwagen. De Big Chopper is onze grootse machine en is zeer geschikt voor het verhakselen van tomaten, paprika, en komkommers. Dankzij de 300 PK motor is het ook een zeer krachtige machine.

Loonwerkers

Onze loonwerkers kennen de Big Chopper van binnen en van buiten en kunnen dan ook de perfecte ondersteuning bieden gedurende het versnipperen van looftrekdoek. Daarnaast vertellen ze graag over de werking van de machine waardoor het eigen personeel binnen no-time weet hoe ze met de Big Chopper aan de slag kunnen gaan.

Neem contact op

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag gemakkelijk een offerte aan via info@heeconbvba.nl. Ons team staat klaar om alle vragen te beantwoorden en deskundig advies te geven.

Bekijk de video