Spring naar content

Over ons

Met de beste machines en mensen ruimen wij uw kas leeg; snel en vakkundig. Naast tomaten en aardbeien kunt u ook bij ons terecht voor het uitruimen van gewassen als paprika’s en komkommers en zacht fruit als frambozen en bramen.

25 jaar geleden zijn we gestart met één unieke machine waarvoor gelijk veel belangstelling bestond. Naast het loonwerk in Nederland en België, leveren we nu over de hele wereld machines aan tuinders die met een betrouwbare machine wensen te werken. Kwaliteit en persoonlijk contact met onze klanten vinden we erg belangrijk en daarom werken we nog steeds kleinschalig. Zo kunnen we u met een vast team de beste service en gedegen vakmanschap bieden.

Kwaliteit en veiligheid, daar staan we voor bij Heecon. Onze machines werken daarom zoveel mogelijk mechanisch. Alleen de hoognodige elektronica wordt in een kleine en goed beschermde unit opgenomen. Dat maakt dat de machines minder gevoelig zijn voor storingen en een veel langere levensduur hebben dan machines met meer elektronica. Door het intensieve gebruik is het belangrijk de machines goed schoon te spuiten en eventueel te desinfecteren. Ook dit kan grondig gebeuren zonder de elektronica te beschadigen.

Ervaring en vernieuwing gaan bij Heecon hand in hand. De mensen die uw kas leegruimen zijn bij Heecon ook degenen die de machines produceren en onderhouden. Hierdoor weten we direct waar de verbeterpunten liggen, zowel op het gebied van prestaties als veiligheid. Ook volgen we de technische ontwikkelingen op de voet. Met deze werkwijze lopen we constant voorop in vernieuwingen en daar plukt u de vruchten van.

Sinds 1989 voorop in kwaliteit

Dit is wie we zijn

Kees Heestermans werkte vele jaren in de landbouw voordat hij in 1988 de overstap maakte naar de tuinbouw. Vrijwel direct zag hij in dat hij iets kon betekenen voor de mechanisatie van de glastuinbouw. Zonder enige opleiding in die richting maar met een haarscherp inzicht en de nodige technische vaardigheden lukte het hem een machine te construeren voor het uitruimen van gewassen.

1 Het ei van Columbus

Elf weken lang reed hij naar tomatentelers in het Westland waar zijn machine het ei van Columbus bleek te zijn. Honderden mensen kwamen kijken en ook de pers toonde belangstelling. Geen seconde verloor Kees zijn machine uit het oog want hij realiseerde zich dat hij iets bijzonders in handen had. Vanaf toen gingen de ontwikkelingen snel en een jaar later was de firma Heecon geboren. In de beginjaren jaren hielp de hele familie, bestaande uit vrouw, zoon en dochter, mee. Zoon Martijn – inmiddels zaakvoerder van Heecon – leerde het vak al vroeg. Op 16-jarige leeftijd hielp hij na school al mee.

2 Enthousiaste vakmensen

Naast het loonwerk bleek er ook vraag te zijn naar de aankoop van machines, een perfect bedrijfsmodel omdat er in rustige tijden aan de constructie van machines gewerkt kon worden. In 1989 werden de eerste machines al in Nederland verkocht. Vanaf het prille begin werkte Heecon met mensen die ook nu nog werkzaam zijn bij de firma. Vakmensen die net als Kees van hun hobby hun werk gemaakt hebben. Zelf een machine construeren en daar enthousiast de praktijk mee ingaan, dat is wat alle Heecon-medewerkers het liefst doen. Dat zit in het bloed want ook nu Kees Heestermans officieel uit de firma gestapt is, kan hij het niet laten machines voor allerlei toepassingen te construeren.

“Je hoeft niet gestudeerd te hebben om iets goeds te maken. Het is een kwestie van goed kijken en slim combineren, dan krijg je een prachtige machine.”

Kees Heestermans over het succes van Heecon

3 Heecon gaat internationaal

Midden jaren negentig volgde ook het internationale succes. De eerste machines gingen richting Engeland maar al snel volgden ook landen als Frankrijk, Griekenland, Italië en Spanje. En aan de andere kant van de wereld Japan, Australië, Nieuw Zeeland, Canada, Verenigde Staten en Mexico. Heecon-medewerkers zijn daardoor zelf ook in alle (uit)hoeken van de wereld geweest want het merendeel van de machines wordt door Heecon zelf in bedrijf gesteld. De gebruikers krijgen persoonlijk de juiste uitleg en instructies. Deze vorm van hulp zorgt ervoor dat de machine probleemloos en optimaal gebruikt kan worden. Enkele honderden Heecon-machines hebben hun weg naar het buitenland al gevonden.

4 Mond-tot-mond-reclame

Dat de goede naam van Heecon de echte export al vooruitging, ervoer Kees tijdens een inbedrijfstelling van een machine in Amerika. Daar bleken al oudere Heecon-machines in gebruik te zijn. Deze mond-tot-mond reclame over de grenzen heen leidde ertoe dat machines vanuit het buitenland bij Heecon besteld werden. Zo plaatste een Australische tuinder die in Amerika een Heecon-machine zag, direct in Nederland een bestelling.

5 Hecht team in Meer

De bedrijfslocatie in Meerle werd door de steeds groeiende vraag naar machines te klein. Sinds 2007 wordt er vanuit Meer gewerkt, de plaats waar het bedrijf nu ook gezeteld is. In 2012 nam Martijn Heestermans, al enkele jaren mede-zaakvoerder, definitief het roer van zijn vader over. Met een hecht team van 8 vaste medewerkers, 6 ZZP-ers en een leer/werk stagiair wordt er vol passie en plezier gewerkt aan nieuwe toepassingen voor het uitruimen van kassen.

6 Sterke basis

De basis van de machines is de afgelopen 25 jaar niet veranderd, kwaliteit en veiligheid staan voorop. Natuurlijk volgden er door de jaren heen vele aanpassingen en nieuwe toepassingen. De ontwikkeling van machines voor de aardbeienteelt is hiervan een goed voorbeeld. Het afgelopen decennium is de teelt van deze vrucht sterk in opmars gekomen. Heecon is op het juiste moment machines gaan construeren en verzorgt in de regio Hoogstraten – Zundert – Breda (het aardbeiengebied bij uitstek) nu veruit het grootste deel van het loonwerk. Daarnaast werken collega-loonwerkers in andere gebieden met aardbeienteelt ook veelvuldig met Heecon-machines.

7 Toekomst

Sinds 2010 is Heecon sterk gegroeid en hebben we heel wat veranderingen mee gemaakt. Niet alleen vertaalt dit zich in een nieuwe loods en een tweede loods, meer vrachtwagens, machines en teams, maar ook in vermeerdering van het werk dat achter de schermen plaats vindt. Het is dan ook daarom, dat Martijn een compagnon in de armen genomen heeft om dezelfde kwaliteit in het loonwerk en de mechanisatie te behouden. Mark Oomen, begonnen in 1999 als vakantiewerker en stagiaire, en in de loop van de jaren gegroeid naar een leidinggevende functie binnen het bedrijf, is sinds 2018 mede-eigenaar geworden van Heecon. We hopen in deze samenwerking de toekomst van het bedrijf te kunnen garanderen, zodat wij u op dezelfde wijze en met dezelfde kwaliteit van dienst kunnen zijn.